Dzięki, co prawda chińczyk ale mam nadzieje ze sie spisze
Zamieszczone przez ruwado
Zamieszczone przez mati160
zamówione prawe lusterko asferyczne
fakt ja w tym służbowym jakoś zawsze nie miałem 100 % zaufania, czy wszystko widze.
Co prawda to prawda w Fabi I z trudem dawałem z nim rade ale postanowiłem ze w Golfie moze być cieżko, pierwsza przymiarka i zapadła decyzja że musi być porzadne lusterko a nie ta podróba w sumie nie wiem co nimi kierowało z tym wynalazkiem
Coś jest na rzeczy, co chwilę słychać o padniętych MEDach; nowe HANA też nie wytrzymują tyle, co ich odpowiedniki sprzed paru lat: http://lpg-forum.pl/post402273.html#p402273
Sam jestem ciekaw, ile mi Hanki wytrzymają.
Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Medy wytrzymaly mi 45 tysiecy kilometrow do ich wymontowania. Potem mialem Hana ktore padly ( tj. jeden na 100% a prawdopodobnie dwa ) po ok 10 tysiacach kilometrow.
dziś moje niebieskie BRC zaliczyły pełnych 128 tysi i 129-ty w drodze, także 100k to wcale nie gorna granica; ktoś na lpg forum już dawno chwalił się, że jego wtryski BRC zrobiły ponad 140kkm zanim sprzedał auto
dziś moje niebieskie BRC zaliczyły pełnych 128 tysi i 129-ty w drodze, także 100k to wcale nie gorna granica; ktoś na lpg forum już dawno chwalił się, że jego wtryski BRC zrobiły ponad 140kkm zanim sprzedał auto
:twisted: to dobrze że założyłem BRC :diabelski_usmiech
Teraz gdybym zakładał instalacje LPG to po swoich doświadczeniach z 3 samochodami z LPG i 2 sekwencjami smiało założyłbym Valteki. W zwiazku z tym ze teraz wtryskiwacze gazowe to loteria uwazam , że nie ma sensu ładować kasy w "dobre wtryski", ja wiem ze Polak chciałby założyc LPG i do sprzedazy auta grosza nie dołożyc jednak teoria teorią a życie pokazuje czasami coś zupełnie innego. Jak Valteki padną to za ok 200 zł wymieniam na nowe i śmigam dalej. Za Hany zapłaciłem ok 500 zł z wymianą i pomimo tego, że są to dobre wtryski cholera wie ile wytrzymaja a Medy to juz +/- 800 zł.....
moje Valteki mają przelatane 140000 i dalej ciągną. Myślę,że nie ma znaczenia sama firma wtrysków jak ich odpowiednie używanie czyli dobrej jakości gaz i regularna wymiana filtrów.
Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
U mnie w ASOwskim LPG LandiRenzo 1 MED padł po 7kkm...
Więc uważam że to do dupy wtryski.
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień: http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Mi właśnie też coś zaczynają wtryski świrować - mam wrażenie, jakby się zacinały. W piątek jadę do serwisu.
A przejechane mam dopiero 21tyś km.
Czy jest jakaś alternatywa - wtryski innej firmy?
Przez telefon jeden z gazowników mi powiedział, że to jest możliwe, ale musi też zmieniać centralkę...
Mi właśnie też coś zaczynają wtryski świrować - mam wrażenie, jakby się zacinały. W piątek jadę do serwisu.
A przejechane mam dopiero 21tyś km.
Czy jest jakaś alternatywa - wtryski innej firmy?
Przez telefon jeden z gazowników mi powiedział, że to jest możliwe, ale musi też zmieniać centralkę...
Czyli tak z grubsza wymienić centralkę oraz wtryski, a pozostawić przewody, reduktor i zbiornik . To dosyć ładnie w słowa ujęta wymiana instalacji z pozostawieniem części podzespołów.
Czyli tak z grubsza wymienić centralkę oraz wtryski, a pozostawić przewody, reduktor i zbiornik . To dosyć ładnie w słowa ujęta wymiana instalacji z pozostawieniem części podzespołów.
Ja tak zrobiłem i nie żałuje legenda LR upadła i to dosyć szybko ...... Nastepny temat jaki bedzie założony odnosnie instalacji LR to gdzie TANIO kupic parownik dwustopniowy :idea: :lol:
Ja tak zrobiłem i nie żałuje legenda LR upadła i to dosyć szybko ...... Nastepny temat jaki bedzie założony odnosnie instalacji LR to gdzie TANIO kupic parownik dwustopniowy :idea: :lol:
Z ciekawości na co wymieniłeś oraz ile cała operacja Cię wyszła ? Pytam bo wczoraj dowiedziałem się, ze moje MEDy właśnie padły, a cena nowych to 1100zł :shock: :shock: Koleś również wspominał coś o wtryskach Matrix jako alternatywa (jednak nie podał ceny)
Komentarz